Wat houdt het in?

Permanente 24-uurs zorg.

Onze bewoners zijn thuis, ook echtparen zijn welkom, onder begeleiding van een team van enthousiaste en lieve coaches die zich perfect kunnen inleven in de belevingswereld van mensen met dementie. Hierin speelt een knusse, huiselijke sfeer gecombineerd met het welzijn van de bewoners de hoofdrol. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Bij het intrekken neemt de toekomstige bewoner spullen mee vanuit het oude huis en we creëren samen met hen en familie/mantelzorg een nieuwe fijne plek.  Ook bij bewoning werken we met visie volgens de wetenschappelijk onderbouwde Böhm zorgmethodiek voor mensen met dementie.

Door de rustige, landelijke ligging maken we gebruik van de kracht van de natuur, omgang met dieren, rust en genieten we zoveel mogelijk van ‘het buitenleven’. Na de dag-beleving spelen we ’s avonds spelletjes, we kijken samen televisie of vertellen elkaar verhalen. Net als thuis genieten we van alle gewone dingen en nemen samen een lekker drankje en hapje.

Wie kan er bij De Gelukshoeve wonen?

De mensen die een ZZP indicatie (beschermd wonen met intensieve dementiezorg) hebben kunnen in aanmerking komen om bij De Gelukshoeve te wonen.

Momenteel bieden we ook respijtzorg aan. Bewoning voor kortere duur om de mantelzorger te ontlasten.

We hebben nu ruimte voor 6 bewoners en 10 bezoekers. Na de verbouwing welke we hopen in 2024 gerealiseerd te hebben hebben we ruimte voor 15 bewoners. Deze bewoners krijgen allemaal een eigen slaapkamer met ruimte voor een 2-persoons bed, een kast, een zitje. Daarnaast zijn alle nieuw te bouwen kamers voorzien van toilet, wasbak en openslaande deuren met prive buiten zitje. Zie afbeelding voor een uitsnede met een aantal van onze kamers. Een aantal kamers hebben een eigen douche en een aantal een gedeelde douche.

Wat kost het?

Maak een afspraak of plan een rondleiding. Dan kunnen we u alles vertellen over de kosten. Ons uitgangspunt is dat zorg voor iedereen betaalbaar moet zijn. Ook met een AOW uitkering. We berekenen de kosten altijd inclusief eten, drinken, gas water en licht. Afhankelijk van uw specifieke situatie, wensen en het recht op zorgvergoedingen verschilt dit per persoon.

Onze kosten voor zorg worden voor u vergoed middels een PGB bij een ZZP indicatie. De kosten worden bepaald door het type kamer welke u huurt. Bijvoorbeeld € 600,- voor een persoons kamer exclusief servicekosten a € 450,- (hieronder vallen bijvoorbeeld schoonmaak, gas, water, verzekeringen, electra etcetera). We hebben ook twee persoons kamers, die zijn natuurlijk een klein beetje duurder. Daarnaast vragen we een kleine bijdrage voor genoten uitstapjes als u hieraan deelneemt. We doen ons uiterste best om de zorg betaalbaar te houden voor iedereen.

Neem daarom altijd contact op met een mantelzorgmakelaar. Die kan u ondersteunen in de aanvraag voor de vergoedingen. Ook de mantelzorgmakelaaar wordt in de meeste gevallen geheel vergoed. Kijk eens op: de site van de branchevereniging van mantelzorgmakelaars of op de site van de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars en vind een mantelzorgmakelaar bij u in de buurt.

dementie bewoners thuis