De Gelukshoeve is Vooruitstrevend in Zorg met een Mensgerichte Aanpak

Welkom bij Gelukshoeve, waar we geloven in zorg die werkt zoals je het zelf zou willen ervaren. Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methodieken die ervoor zorgen dat onze bewoners en bezoekers merkbaar opknappen. Ze gaan weer goed eten, worden sterker door beweging, kunnen zelf de trap op, en worden mentaal veel helderder. Zorgprofessionals zijn vaak verbaasd over de opmerkelijke resultaten die we hier bereiken.

Onze Kernprincipes zijn ook vooruitstrevend:

 • Actieve Mentale en Fysieke Activiteit: Wij stimuleren onze bewoners actief om zowel mentaal als fysiek bezig te zijn. Dit helpt hen om sterker te worden en mentaal helder te blijven.
 • Balans in Prikkels: We letten zorgvuldig op onder- en overprikkeling om een optimale omgeving te creëren waarin onze bewoners zich goed voelen.
 • Natuurlijk Dagritme: Onze bewoners hebben een vol dagprogramma waardoor ze ’s nachts goed slapen en niet dwalen. Na het avondeten blijven ze actief door samen huishoudelijke taken te doen, spelletjes te spelen of samen een boek te lezen.
 • Een Thuis, Geen Huis: Bij Gelukshoeve bieden we geen dure moderne, grote slaapkamers waar mensen zich verloren kunnen voelen. Wij kiezen voor een knusse, huiselijke sfeer waar gezelligheid centraal staat.
 • Betaalbare Zorg Anders Organiseren: De zorg wordt steeds duurder. Daarom moeten we het anders organiseren. Bij Gelukshoeve doen we dat door zorgprofessionals centraal te stellen in plaats van management en directie. Sterker nog wij hebben geen management en directie. Onze zorgprofessionals hoeven niet aangestuurd te worden maar weten zelf prima wat nodig is.
 • Böhm Zorgmethodiek: Wij werken volgens de Böhm zorgmethodiek, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners.
 • Dagelijks Vers Koken: Samen met onze bewoners en bezoekers koken we elke dag verse maaltijden. Dit zorgt voor gezonde voeding en draagt bij aan de huiselijke sfeer.
 • Zelfsturende Teams: Wij geloven niet in management en directie. Onze zorgprofessionals weten zelf prima wat ze moeten doen en hoeven niet aangestuurd te worden. Beslissingen nemen ze zelf of democratisch als team.
 • Doe Wat Nodig Is: Onze filosofie is eenvoudig: doe op een dag wat nodig is om het welzijn van onze bewoners te bevorderen. Geen lijstjes afvinken of verantwoording afleggen.
 • Uniek Open Deuren Beleid: We hebben een uniek open deuren beleid dat ervoor zorgt dat mensen met dementie zich vrijer voelen en minder de behoefte hebben om weg te lopen. Bekijk het filmpje op deze pagina van Vilans, dé landelijke organisatie voor de Wet Zorg en Dwang, die bij ons heeft gefilmd om te laten zien dat dit beleid werkt.
 • Veel Uitstapjes: We organiseren regelmatig uitstapjes voor onze bewoners, wat bijdraagt aan hun mentale en fysieke welzijn. Bekijk onze Facebook pagina om een indruk te krijgen.
 • Uitgebreide Dagbeleving: Onze dagbeleving loopt van 11:00 tot 19:00 uur in plaats van de gebruikelijke 09:00 tot 17:00 uur. Dit is veel makkelijker voor mantelzorgers en zorgt ervoor dat bewoners rustig op kunnen staan en met een volle maag naar huis gaan. Wij bieden deze uitgebreide dagbeleving zeven dagen per week aan.
 • Van dagbeleving naar wonen: Mensen met dementie (geen dementerenden!) hebben vaste patronen nodig en een vertrouwde omgeving. Dat is hun enige houvast omdat hun brein niet meer mee werkt veranderingen te verwerken. Daarom bieden wij wonen én dagbeleving aan. De dagbeleving breiden we uit en de overgang naar bewoning verloopt dan heel natuurlijk.

Zorgprofessionals die ons bezoeken kunnen vaak niet geloven dat onze bewoners en bezoekers dementie hebben. Kom zelf de unieke en vooruitstrevende zorg van Gelukshoeve ervaren en ontdek hoe wij het anders doen.

Bezoek ons vandaag nog en ervaar het verschil!