Bent u op zoek naar Dagbesteding in Hilvarenbeek voor mensen met dementie?

Dagbesteding noemen wij liever dagbeleving. 7 dagen in de week tussen 11.00 uur tot 19.00 uur bieden wij dagbeleving. Omdat we ontzorgen van de mantelzorgers hoog in het vaandel hebben staan hebben wij hier bewust voor gekozen. De bezoekers kunnen hierdoor rustig opstaan en aan hun dag beginnen en komen in de avond na de maaltijd weer thuis. De dag-beleving biedt twee mogelijkheden, namelijk een invulling van 11.00-17.00 en van 17.00-19.00 uur. Hierbij bieden we een warme maaltijd aan in de middag. Deze warme lunch wordt ter plekke met de bewoners vers gemaakt. Daarnaast bieden we een heerlijke broodmaaltijd, met brood van Bakkerij Jan Swanen, in de avond. Deze avondmaaltijd is inbegrepen voor iedereen die vanaf 11:00 deelneemt aan onze dag-beleving activiteiten.

Dag-beleving

Onze buitenkeuken: Dagbesteding in Hilvarenbeek voor mensen met dementie

Tijdens onze dag-beleving genieten de vaste bewoners en onze bezoekers gezamenlijk van een fijne invulling van de dag.

Tijdens de dag-beleving laten we iedereen zoveel mogelijk bepalen wat hij of zij wil en kan doen. Begeleiding en/of zorg wordt naar behoefte ingezet. De invulling van de dag-beleving heeft als uitgangspunt bezoekers zoveel mogelijk te laten bewegen en geluksmomenten te bezorgen. Voor de ene persoon zit het in creatieve activiteiten of een wandeling in de buitenlucht. Voor een ander zit geluk eerder in het luisteren van muziek, het maken van een puzzel of wat werken in de moestuin.  ​

Ons streven is dat bezoekers zich ‘thuis’ voelen. Zij mogen doen wat ze willen, voelen zich veilig en zinvol in een huiselijke, groene omgeving. Dat is geluk!

Maaltijden; biologisch, lokaal en vers gemaakt

Wij streven er naar om onze maaltijden elke dag vers, met de bewoners en bezoekers te bereiden. De ene bezoeker heeft haar leven lang aardappels geschild en de andere bezoeker roert graag in een pan. Wat is er fijner aan eten dan het zelf mee mogen bereiden. De geuren en het koken is al een beving op zich. Degene die niet mee willen koken worden al verleid om te gaan eten door de geur die uit onze huiselijke keuken komt. We streven er naar om onze maaltijden te bereiden met lokale ingrediënten en daar waar mogelijk zelfs biologisch.

Wie komt er in aanmerking voor dagbesteding in Hilvarenbeek voor mensen met dementie?

Iedereen met een vorm van dementie.

Wat kost het?

Voor de dag-beleving hanteren we een uurtarief. Dit kan vergoed worden vanuit een PGB. Daarnaast kan er ook gekozen worden om bij ons mee te eten. De avondmaaltijd is inbegrepen als je vanaf 11:00 deelneemt aan onze activiteiten.

De middag maaltijd worden niet vanuit een PGB vergoed, dat is belangrijk om rekening mee te houden. Maak een afspraak of plan een rondleiding om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.