Blijf niet achter het glas zitten bij dementie.

Bij Gelukshoeve begrijpen we hoe belangrijk het is om onze bewoners met dementie de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden daarom: blijf niet achter het glas zitten bij dementie. Een essentieel aspect hiervan is het organiseren van buitenactiviteiten. Waarom? Omdat je geen vitamine D aanmaakt achter glas.

Vitamine D en Gezondheid

Vitamine D is cruciaal voor onze gezondheid. Het speelt een belangrijke rol in het behoud van sterke botten en een goed functionerend immuunsysteem. Ons lichaam maakt vitamine D aan wanneer onze huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Echter, wanneer je achter glas zit, blokkeert het glas de UVB-stralen die nodig zijn voor de productie van deze essentiële vitamine.

Buitenactiviteiten voor Onze Bewoners

Bij Gelukshoeve organiseren we daarom zo veel mogelijk buitenactiviteiten voor onze bewoners en bezoekers met dementie. Zelfs een kleine wandeling kan een groot verschil maken. Eén van onze favoriete uitstapjes is een korte wandeling naar de Mariagrot, die zich vlak naast onze locatie bevindt. Dit biedt niet alleen een kans om wat frisse lucht en zonlicht op te doen, maar ook om even tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Voordelen van Buiten Zijn

  1. Verbeterde Vitamine D-aanmaak: Door regelmatig buiten te zijn, kunnen onze bewoners hun vitamine D-niveaus op peil houden, wat bijdraagt aan hun algehele gezondheid.
  2. Fysieke Activiteit: Wandelen en andere buitenactiviteiten helpen bij het behouden van mobiliteit en het verbeteren van de fysieke conditie.
  3. Mentaal Welzijn: De natuur en buitenlucht kunnen een kalmerend effect hebben, wat stress vermindert en het welzijn bevordert, vooral belangrijk voor mensen met dementie.
  4. Sociale Interactie: Buitenactiviteiten bieden ook kansen voor sociale interactie, wat essentieel is voor het emotionele welzijn van onze bewoners.

Onze Missie bij Gelukshoeve

Bij Gelukshoeve streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin onze bewoners zich gelukkig en gezond voelen. Door hen te stimuleren om deel te nemen aan buitenactiviteiten, zorgen we ervoor dat ze de nodige vitamine D binnenkrijgen en profiteren van de vele andere gezondheidsvoordelen die tijd in de natuur biedt.

Wilt u meer weten over hoe wij bij Gelukshoeve bijdragen aan het welzijn van onze bewoners? Bezoek onze website of neem contact met ons op voor meer informatie. Samen zorgen we voor een gelukkiger en gezonder leven voor onze dierbaren.